4 лесни начина за отпушване на канали

Всички познаваме предупредителните знаци за запушен канал. Водата в мивката се оттича по-бавно от нормалното. Забелязваме локва вода, която се образува в краката ни докато се къпем под душа. И от каналите се носи странна и неприятна миризма. Това са признаци, че може би си имаме работа със запушени канали. И идва един ден, в който каналът вече е напълно запушен. Това е нещо, с което трябва бързо да се справим, ако не искаме да си имаме спукана тръба или неизползваема баня. И така премахваме всички косми и отлагания, които са се натрупали на повърхността на канала и нищо не се случва. Опитваме с препарат за отпушване, после с отпушвалка и пак нищо. Какво трябва да направим в такъв случай? Ето няколко полезни начина да отпушите канала вкъщи лесно преди да прибегнете до професионални услуги.

Сода за хляб и оцет. Смесете една трета чаша сода за хляб с една трета чаша оцет. Сместа ще шупне моментално и когато това стане трябва веднага да я излеете в запушения канал. Това ще помогне за премахването на хранителните отпадъци и космите, събрани в канала. Оставете да престои един час или дори цяла нощ, ако е възможно. Пуснете горещата вода. Можете също да хвърлите колкото може повече суха сода за хляб в канала и след това да излеете оцета.

Вряща вода. Няма по-лесен метод от този. Сложете един чайник на котлона или използвайте микровълновата печка и сварете колкото можете най-много вода. След това бавно я излейте в канала на три етапа, като позволите на водата да действа по няколко секунди между отделните изливания. Това обикновено е най-бързият и лесен начин за отпушване на канали. Ако има останала вода, наградете се с чаша чай.

Ако имате нужда професионален водопроводчик в София погледнете тук: https://buildings-audit.com/водопроводчик-софия/

Сол и сода за хляб. Смесете половин чаша готварска сол с половин чаша сода за хляб и ги изсипете в блокирания канал. Оставете така за десетина-двайсет минути и след това полейте с вряла вода. Солта, содата и водата ще образуват химична реакция, която ще разтвори отпадъците.

Препарат за миене на съдове. Ако тоалетната ви е задръстена, излейте една четвърт чаша с препарат в нея. След това сварете малко вода. Сапунената вода ще помогне за разграждането на всички остатъци. После излейте горещата вода и се пригответе да използвате отпушвалка. Ако отпушвалката не свърши работа, може да се наложи да използвате гумени ръкавици.

Пробвайте тези лесни начини за отпушване на канали, но ако ситуацията е по-сложна, извикайте професионалист – https://151.bg/отпушване-на-канали