Вашият ден, предвиден за начало на екскурзия Сингапур, е дошъл и на вас ви остава единствено да се забавлявате и да се наслаждавате на екзотиката около себе си. Вероятно едни от първите обекти, към които вашите гидове ще насочат вниманието ви ще са хотела Марина Бей. Той има формата на гигантски кораб. Вечер изглежда фантастично, огрят от светлина. Вероятно ще посетите и Градините край залива, което ще ви отнеме най-малко 8 часа. 

Добре е да си отдъхнете след натоварената разходка на Кларк Кей. Гледката от търговските кейове към модерните сгради на Сингапур определено ще ви впечатлят.

Не пропускайте да посетите Китайският квартал. Не че не сте посещавали китайски ресторанти. Там се намира уникален храм, в който се пази частица от зъб на Буда. СИмволът на СИнгапур е едно митично същество, което се нарича Мерлайън. То е наполовина риба, наполовина лъв. Огромна статуя на това същество ще видите в парка, разположен срещу Марина Бей. Това е едно от емблематичните места да правене на десетки снимки.

Впечатляващ е и ДНК мостът, който се намира до хотел Марина Бей. Той също е впечатляващо украсен с причудливи светлини.

Зоологическата градина в Сингапур е наистина забележителна. В нея могат да се видят повече от 3600 бозайници, разделени от естествени бариери, сред които рекички, растения и скали. Трамвай минава през цялата градина.

Изключително странен е Среднощното сафари в Сингапур. Това е уникална атракция, която дава полезни знания за опазване на животинския свят. Повече от 1000 животни ви чакат през нощта в парка.

Друго неповторимо място, което трябва да се види е Buddha Tooth Relic. Храмът е на четири етажа, а статуята на Буда, която е висока 2 м., е направена от злато. Храмът е разположен в Чайнатаун.

Сингапур си има плаващ стадион. Той е най-големият в света. Изработен е от стомана и се намира върху плаваща платформа с размери 120 м дължина и 83 м ширина. Трибуните, разположени на сушата, предоставят място за 30 000 зрители.